Over ons

 

Assortiment

Zoals u waarschijnlijk al had verwacht verkopen we sleutels. Huissleutels, schuursleutels, fietssleutels, maar ook autosleutels, bootsleutels, scootersleutels en motorsleutels. Daarom hebben we veel sleutels op voorraad. Bijna geen enkele sleutel is hetzelfde, en dat is maar goed ook. Stelt u zich eens voor dat u met uw sleutel zo bij de buurman naar binnen kunt lopen. Of even zijn fiets lenen omdat uw fietsband leeg is.

Naast sleutels verkopen we ook sloten. Er zijn vele soorten en maten sloten. Dit komt omdat niet iedereen hetzelfde slot wilt, om welke reden dan ook. Er zijn bijvoorbeeld oplegsloten, bijzetsloten, panieksloten, meerpuntssluitingen en codesloten. Welk slot u het beste kunt nemen hangt af van uw wensen en situatie. Daarom is het verstandig om hiervoor naar de winkel toe te komen. Daar kunnen we alles goed bespreken en aan de hand daarvan een keuze maken.

Maar wat heeft u eigenlijk aan een slot als er geen cilinder in zit? Dan heeft een sleutel eigenlijk ook geen zin. Een cilinder is een essentieel onderdeel van het slot. De cilinder zorgt ervoor de er via de sleutel een mechanisme beweging plaatsvindt in het slot zelf waardoor u uw deur kunt openen, of juist op slot kunt doen. Er zijn, net zoals met sloten, veel verschillende soorten cilinders. Immers niet iedere deur is hetzelfde. Daarom is het belangrijk uw deur op te meten voordat u een cilinder gaat kopen. 

Daarna is het belangrijk na te denken over het aantal SKG sterren. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. U kunt het indelen in 4 soorten. Een cilinder zonder SKG ster, een cilinder met 1 SKG ster, een cilinder met 2 SKG sterren, en een cilinder met 3 SKG sterren. 1 ster staat voor standaard inbraakwerend, 2 sterren voor zwaar inbraakwerend en 3 sterren voor extra zwaar inbraakwerend. Maar zonder een slot met kerntrekbeveiliging heeft een zwaardere cilinder eigenlijk niet veel zin. Daarom is het aan te raden om het beslag van uw deur te veranderen naar kerntrekwerend als u dit nog niet heeft.

We hebben het tot zover gehad over sleutels, cilinders en sloten. Hierbij moet u altijd zelf de deur achter u op slot draaien. Wat ook kan gebeuren is dat u met de hond naar het park gaat en vergeet uw sleutels mee te nemen. Helaas komt u hier pas achter als u terug bent van het park. Maar stelt u zich eens voor. De wekker gaat te laat af, alles gaat gehaast en u rent de deur uit naar de auto. De deur valt vanzelf dicht en gaat automatisch op slot. Na een lange dag werken komt u thuis en dan.. Sleutels vergeten! Maar dat geeft niet, want u heeft een vingerscan. Gewoon rustig uw vinger over de scanner halen en de deur gaat automatisch open. Ideaal toch?

Bent u nieuwsgierig geworden naar alle mogelijkheden? Kijk dan eens rustig rond bij onze producten of kom langs in de winkel. Wij helpen u daar graag verder!