Cilinders opmeten

Verschillende cilinder lengtes

Het kiezen van de juiste cilindermaat is cruciaal voor de beveiliging van uw woning of bedrijfspand. De maat van de cilinder is afhankelijk van de dikte van uw deur en het type kozijn, zoals bij brandvertragende deuren of schuifpuien. Een nauwkeurige meting zorgt voor een naadloze integratie van de cilinder in uw deur, wat essentieel is voor een optimale inbraakbeveiliging.

Om de exacte lengte van uw cilinder te bepalen, is het aan te raden de cilinder uit de deur te verwijderen. Zo kunt u precies zien waar de verdeling zit en de maat opmeten. Onthoud dat de cilindermaten per 5mm aan elke zijde onafhankelijk verlengd kunnen worden, wat flexibiliteit biedt voor een perfecte pasvorm. Als u een draaiknop aan de binnenzijde prefereert, markeer dan de binnenzijde met een ‘K’ voor de lengte om verwarring te voorkomen.

In de volgende afbeelding ziet u een duidelijk overzicht van hoe u stap voor stap de cilinder kunt meten. Volg deze instructies zorgvuldig om ervoor te zorgen dat u de juiste cilindermaat selecteert voor uw veiligheidssloten.

Cilinder meten 30/30