Beveiligingsadvies / PKVW

Veiligheid begint bij je thuis. Bij de Alphense Sleutel en Slotenservice begrijpen we hoe belangrijk het is om je veilig en beveiligd te voelen in je eigen huis. Een van de beste manieren om de veiligheid van je huis te waarborgen, is door te voldoen aan de normen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW).  Volgens het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV), zijn woningen met het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) tot 60% minder vaak doelwit van een inbraak.

Het PKVW is een keurmerk voor woningen die voldoen aan een reeks veiligheidseisen. Deze eisen zijn onderverdeeld in twee categorieën: bouwkundige voorzieningen en sociale voorzieningen. Bouwkundige voorzieningen omvatten onder andere stevige sloten, goede verlichting en zicht vanuit de woning naar buiten. Sociale voorzieningen verwijzen naar de omgeving van de woning, zoals de aanwezigheid van buren en de algehele veiligheid van de buurt.

Het aanvragen van het PKVW kan zowel voor bestaande woningen als voor nieuwbouw. Het proces omvat meestal een veiligheidsevaluatie door een gecertificeerde expert, het aanbrengen van eventuele verbeteringen en een uiteindelijke inspectie.

Tips voor meer veiligheid

Enkele algemene tips voor het beveiligen van je huis zijn:

  1. Zorg voor goede sloten: Zowel op de deuren als de ramen. Sloten met een SKG keurmerk zijn grondig getest op hun inbraakwerendheid.
  2. Verlichting: Goede buitenverlichting kan potentiële inbrekers afschrikken. Overweeg het gebruik van bewegingssensoren om lichten te activeren.
  3. Wees voorzichtig met wat je deelt op sociale media: Inbrekers kunnen deze platforms gebruiken om te zien wanneer je niet thuis bent.
  4. Overweeg een alarmsysteem: Dit kan zowel een afschrikmiddel zijn voor inbrekers als een manier om snel te reageren als er iets gebeurt.
  5. Laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen: Dit kan een inbreker verleiden om in te breken. 
Politie Keurmerk Veilig Wonen

Neem contact met ons op

Het veiliger maken van je huis kan een groot project lijken, maar elke stap die je zet om je huis te beveiligen is een stap in de richting van gemoedsrust. Bij de Alphense Sleutel en Slotenservice hebben we de kennis en ervaring om je te begeleiden bij dit proces. We kunnen een veiligheidscontrole uitvoeren volgens de PKVW-richtlijnen en adviseren over noodzakelijke verbeteringen. Bovendien kunnen we de installatie en het onderhoud van veilige sloten voor je woning verzorgen.

Je hoeft het niet alleen te doen. Maak een afspraak met ons voor een grondige veiligheidscontrole van je woning. Samen kunnen we werken aan een veiliger thuis voor jou en je dierbaren. Neem vandaag nog contact met ons op en zet de eerste stap naar een veiliger woonomgeving.