Kluizen: uw beveiligingsoplossing voor waardevolle bezitten

Wat is een goedgekeurde kluis?

Het beschermen van uw waardevolle bezittingen is cruciaal. Of het nu gaat om juwelen, belangrijke documenten of sentimentele voorwerpen, een kluis in huis kan een essentiële rol spelen bij de bescherming van uw bezittingen tegen diefstal en schade. Maar niet alle kluizen zijn gelijk gemaakt. Het hebben van een goedgekeurde kluis in uw woning biedt de beste bescherming voor uw waardevolle spullen.

Een goedgekeurde kluis voldoet aan de strengste veiligheidsnormen en heeft certificeringen die de duurzaamheid en betrouwbaarheid ervan aantonen. Deze kluizen zijn grondig getest en gecertificeerd door onafhankelijke instanties om te garanderen dat ze effectief zijn tegen inbraakpogingen en, in veel gevallen, tegen brand. 

Een goedgekeurde kluis biedt een hoog niveau van beveiliging, waardoor uw waardevolle items veilig blijven, zelfs onder extreme omstandigheden. De certificering garandeert dat de kluis bestand is tegen veelvoorkomende inbraaktechnieken en, afhankelijk van het model, ook brandwerend kan zijn.

Daarnaast kan het hebben van een goedgekeurde kluis ook invloed hebben op uw verzekering. Veel verzekeringsmaatschappijen vereisen dat waardevolle items worden bewaard in een gecertificeerde kluis om in aanmerking te komen voor dekking. 

Inbraakwerende kluis, normeringen en classificaties

Bij de Alphense Sleutel en Slotenservice begrijpen we het belang van het beschermen van uw waardevolle bezittingen. Daarom bieden wij een breed scala aan goedgekeurde kluizen die voldoen aan de hoogste veiligheidsstandaarden. Met onze jarenlange ervaring en expertise kunnen we u adviseren over de beste kluis voor uw specifieke behoeften.

Of u nu in Alphen aan den Rijn, Leiden, Gouda of Zoetermeer woont, u kunt vertrouwen op de professionaliteit en betrouwbaarheid van de Alphense Sleutel en Slotenservice. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe een goedgekeurde kluis u gemoedsrust kan bieden voor de veiligheid van uw waardevolle spullen.

Bij het kiezen van de juiste kluis is het essentieel om rekening te houden met normeringen en classificaties. In Europa worden kluizen beoordeeld volgens de EN 14 450-norm voor licht inbraakwerende kasten, geschikt voor eenvoudige risico’s. Hier zijn de bijbehorende classificaties:

 • S1 – €2.500 euro waardeberging contant geld – €5.000 waardeberging kostbaarheden.
 • S2 – €5.000 euro waardeberging contant geld – €9.000 waardeberging kostbaarheden.

Voor zwaardere beveiliging zijn er kluizen die voldoen aan de EN 1143-1-norm. Deze norm houdt rekening met factoren zoals tijd en gereedschap die ervaren inbrekers kunnen gebruiken. Hier zijn de classificaties volgens de Euro-klasse:

 • Euro klasse 0 – €7.000 euro waardeberging contant geld – €14.000 euro waardeberging kostbaarheden
 • Euro klasse 1 – €10.000 euro waardeberging contant geld – €20.000 euro waardeberging kostbaarheden
 • Euro klasse 2 – €25.000 euro waardeberging contant geld – €50.000 euro waardeberging kostbaarheden
 • Euro klasse 3 – €45.000 euro waardeberging contant geld – €90.000 euro waardeberging kostbaarheden
 • Euro klasse 4 – €75.000 euro waardeberging contant geld – €150.000 euro waardeberging kostbaarheden
 • Euro klasse 5 – €125.000 euro waardeberging contant geld – €250.000 euro waardeberging kostbaarheden
 • Euro klasse 6 – €250.000 euro waardeberging contant geld – €500.000 euro waardeberging kostbaarheden
 • Euro klasse 7 – waardeberging contant geld in overleg met uw verzekeraar –waardeberging kostbaarheden in overleg met uw verzekeraar 

Brandvertragende kluizen, brandwerende bescherming

Naast inbraakbescherming bieden onze kluizen ook brandwerende eigenschappen. Bij een brand kan de temperatuur oplopen tot 600 tot 800 graden Celsius, en dat kan fataal zijn voor belangrijke documenten en gegevens. Onze kluizen zijn ontworpen om de binnentemperatuur laag te houden en te voorkomen dat papier, data en andere waardevolle items beschadigd raken.

 • Papier: Papier beschadigt of kan zelfs vergaan boven een temperatuur van 175 graden Celsius. Onze brandwerende kluizen zorgen ervoor dat uw belangrijke documenten veilig blijven.
 • Data en Media: Magnetische informatiedragers en digitale datadragers zijn gevoeliger en kunnen schade oplopen bij temperaturen boven 50 graden Celsius. Onze speciale datasafes beschermen uw media tegen hitte, vocht, stof en roetdeeltjes.

Bescherm uw waardevolle bezittingen niet alleen tegen inbraak, maar ook tegen brand en andere gevaren met de hoogwaardige kluizen van de Alphense Sleutel en Slotenservice. Neem contact met ons op voor advies op maat en ontdek de perfecte kluis voor uw behoeften.