Sluitplan opstellen

Wat is een sluitplan

Een sluitplan, ook wel een sleutelplan genoemd, is een systeem dat bepaalt welke sleutels toegang geven tot welke deuren binnen een gebouw of complex van gebouwen. Dit is bijzonder nuttig in commerciële of residentiële omgevingen met meerdere gebruikers en verschillende toegangsbehoeften. Bijvoorbeeld, in een kantoorgebouw kan elke werknemer een sleutel hebben die de voordeur en hun eigen kantoor ontgrendelt, terwijl de manager een ‘hoofdsleutel’ heeft die elke deur kan ontgrendelen.

Voorbeeld

Je hebt een voor-, achter-, poort-, zij- en garagedeur.
Zelf wil je natuurlijk maar één huissleutel hebben, maar de buurman heeft zijn spullen bij jou in de opslag. Dit zou betekenen dat je een aparte sleutel nodig hebt voor de garagedeur, maar dan loop je al met twee sleutels aan je eigen sleutelbos. De uitlaatservice mag via de zijdeur naar binnen om de hond op te halen, maar je wilt niet dat ze in de garage mag komen. Dan zou je weer een extra sleutel nodig hebben waardoor je met 3 verschillende sleutels zou lopen.

Oplossing

Wij kunnen een sluitplan leveren waardoor u zelf met 1 sleutel alle cilinders kan bedienen, maar de buurman kan alleen de garage in en de uitlaatservice kan alleen de zijdeur openen.
Hierdoor hoeft u niet voor iedere sleutelbos extra sleutels bij te laten maken en onnodig veel kosten te maken aan reservesleutels.

Cilinder meten 30/30